Глобален осмомартовски твитер маратон


Macedonia_I_am_ending_violence_EN

Оваа година, овој осми март на Меѓународниот ден на жената ХЕРА се приклучува на глобалната акција твитер маратон за да се сопре насилството на жените (global tweet-at-thon to end #ednVAW).

Целта на оваа глобална кампања е да се крене свесноста за родовото насилство и насилството врз жените.

Дел од оваа кампања се 70 парнери, организации и индивидулаци кои сакаат да го дадат својот придонес кон ставање крај на насилството. Со оглед на тоа дека партнерите на оваа кампања се организации кои што се од сите делови на светот, на секоја органзиација и е доделен едночасовен врменеснки период.

Македонија ќе биде дел од овој глобален осмомартовски твитер маратон од 15 до 16 часот по локлано време.

Затоа сите вие индивидуалци, активисти, организации споделете го вашиот глас против насилството, споделете она што вие го правите на овој ден, кое што е знајачно и кои битно ги менува локалните реалности.

Твитнете, споделете фотографија, линк, став, факт сетоа она што е важно користејќи го хаштагот #endVAW.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: